Do góry

Dania główne Przepis na:

Pomidory faszerowane jaglaną

Pomidory faszerowane jaglaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 456 Ocena: 5501

Dodano:

Odsłon: 432

Bardzo smaczne :)

Składniki

  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • 1 szklanka wody
  • sól do smaku, łyżka masła. łyżka oliwki z oliwek
  • 2 pomidory
  • czerwona fasola z puszki, kukurydza
  • słodką paprykę , bazylię, pieprz mielony kolorowy, szczyptę chilli
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kaszę płuczemy na sitku pod bieżącą wodą. Gotujemy z dodatkiem soli i masła. Po ugotowaniu dodajemy oliwkę i mieszamy.

    Do przestudzonej kaszki dodałam czerwona fasolę z puszki, kukurydzę, słodką paprykę , bazylię, pieprz mielony kolorowy, szczyptę chilli.

    Pomidory przekroiłam, wydrążyłam środek, lekko posoliłam i posmarowałam oliwką. Następnie nałożyłam farsz.

    Naczynie przykryłam folią aluminiową i zapiekałam w 170* -10 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 19 listopada 2016 Na pewno bardzo smaczne,super pomysły masz:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń