Do góry

Dania główne Przepis na:

Pomidory faszerowane kuskusem

Pomidory faszerowane kuskusem

Autor: wataga

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 29

Dodano: 12.08.2017

Odsłon: 1197

Prosty pomysł na lekkie, letnie danie.

Przygotowanie

  1. Pomidory umyć, odkroić im "czapeczki", najlepiej zostawić z szypułkami. Wybrać łyżeczką miąższ z większych części pomidorów.
    Wydrążone pomidory posmarować od środka oliwą i posypać solą i pieprzem.
    W osobnym naczyniu wymieszać łyżką przygotowaną kaszę kuskus, pokruszoną fetę, pokrojone w plasterki oliwki, około 3 łyżek kukurydzy konserwowej, pokrojony w kosteczkę ser żółty oraz 1-2 łyżki majonezu.

  2. Powstały farsz nałożyć do pomidorów. Posypać startym żółtym serem i ziołami prowansalskimi. Przykryć "czapeczkami".
    Następnie należy ułożyć pomidory w naczyniu żaroodpornym posmarowanym oliwą z oliwek i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C - piec przez ok. 20-30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń