Do góry

Przekąski Przepis na:

Pomidory faszerowane wiosenną sałatką z tuńczykiem.

Pomidory faszerowane wiosenną sałatką z tuńczykiem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 67 Ocena: 514

Dodano:

Odsłon: 2552

Uwielbiam połączenie warzyw i tuńczyka. A teraz warzywa są już naprawdę smaczne i smakują ,,warzywami'', warto więc po nie sięgać. Na lekki obiad lub kolację polecam Wam takie nadziewane serem, tuńczykiem i warzywami pomidory, żeby było lekko i zdrowo zamiast majonezu użyłam jogurt naturalny. Spróbujcie koniecznie, a przekonacie się, że będzie pysznie. Zapraszam :)

Składniki

  • 4 duże pomidory
  • 1 kulka sera mozzarella (125 g )
  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
  • kilka liści zielonej sałaty
  • kilka rzodkiewek
  • 1 ogórek gruntowy
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego
  • sól do smaku
  • pieprz czarny mielony do smaku
  • szczypiorek według uznania
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Pomidory myjemy, osuszamy, ścinamy wierzchy i wydrążamy środek. Środek dokładnie osuszamy.

  2. Szczypiorek płuczemy i dokładnie osuszamy, siekamy drobno. Tuńczyka dokładnie odsączamy z zalewy. Sałatę płuczemy i osuszamy, następnie rwiemy na małe kawałki. Umyty i obrany ogórek i rzodkiewki kroimy w małą kostkę. Ser mozzarella również kroimy w małą kostkę.

  3. Wszystkie składniki mieszamy delikatnie z jogurtem i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Następnie przygotowaną sałatką napełniamy wydrążone pomidory. Całość posypujemy szczypiorkiem.

  4. Podajemy i smacznego życzę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 11 czerwca Widzę, że lubimy podobne połączenia, ale to chyba taka "świecka" podkarpacka tradycja ;) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń