Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sycące, wysokobłonnikowe, wspaniale działa na układ trawienny
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 213
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 213
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Wieczorem zalewamy płatki i pokrojoną na mniejsze kawałki śliwkę wrzątkiem i przykrywamy miseczkę talerzykiem, zostawiamy na noc.
Rano podlewamy odrobinką wody i wstawiamy do mikrofalówki, czekamy aż się zagotuje.
Dodajemy otręby i cynamon.
Mieszamy z jogurtem naturalnym, świetnie smakuje też ze zmiksowanym, dojrzałym awokado w wersji na ostro- doprawione imbirem i pieprzem cayenne.