Do góry

Desery Przepis na:

Pory pieczone w całości

Pory pieczone w całości

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6575

Dodano:

Odsłon: 28

Smaczny pomysł na "Pory pieczone w całości"

Składniki

  • 12 młodych porów
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • tarty parmezan
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Pory dokładnie umyj, przytnij brzydkie końcówki liści i usuń pierwszą wierzchnią warstwę.

  2. Zagotuj w garnku wodę i lekko posól. Blanszuj pory we wrzątku ok. 3 min. Wyjmij i dokładnie osusz.

  3. Pory wymieszaj z oliwą, posiekanym lub przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przełóż do naczynia żaroodpornego lub brytfanki, dopraw solą i pieprzem i piecz 10-15 min w 200oC. Przed podaniem posyp parmezanem.

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń