Do góry

Desery Przepis na:

Porzeczkowe z katarzynkami

Porzeczkowe z katarzynkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 450 Ocena: 3816

Dodano:

Odsłon: 44

Smaczny pomysł na "Porzeczkowe z katarzynkami"

Składniki

  • 5 jajek
  • po 10 dag cukru i mąki
  • łyżeczka proszku
  • pół budyniu. Krem owocowy: 2 galaretki porzeczkowe
  • słoik porzeczkowego dżemu. Krem śmietankowy: 2 duże serki waniliowe
  • 500 ml śmietany kremówki
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 białe czekolady
  • 3 opakowania katarzynek
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Porcje: 15, przygot.: 90 min, cena: 1,50 zł, kalorie: 274.

  2. Ubij białka, dodaj pozostałe . Upiecz biszkopt, przekrój na pół. Dżem podgrzej, rozpuść galaretki. Kremówkę ubij z cukrem, wymieszaj z serkami i rozpuszczoną żelatyną. Biszkopt posmaruj stężonym kremem owocowym, połóż katarzynki, krem śmietankowy, nakryj biszkoptem. Polej stopioną białą czekoladą.

  3. Przepis przysłała Maria Tarnopolska z Głębiczyna

    Źródło: Bella Relaks

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń