Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Potrawka wątróbkowa"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 375
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 375
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Wątróbki oczyść, pokrój na kawałki. Smalec stop na patelni, włóż wątróbki, ziele angielskie i liść laurowy.
Pieczarki obierz, pokrój na plasterki. Dodaj do wątróbki. Przykryj, duś 15 min na małym ogniu. Ew. podlej wodą. Dodaj pokrojoną cebulę i czosnek.
Jabłko obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj do wątróbki. Mąkę wymieszaj z odrobiną zimnej wody, wlej śmietanę, wymieszaj. Dodaj do wątróbki razem z musztardą, połącz, podduś. Przypraw.
<strong>Przepis przysłała Łucja Staszyńska z Gdyni-Karwiny.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie