Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Potrawka z dynią i krewetkami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Rozgrzej olej i podsmaż posiekaną cebulę, papryczkę chilli, czosnek i imbir. Dodaj dynię pokrojoną w kostkę i posiekanego pora. Gdy się zarumienią, wlej bulion. Duś pod przykryciem, aż dynia zmięknie. Dodaj mleko kokosowe i dopraw solą, pieprzem, sokiem i skórką z cytryny oraz posiekanymi listkami świeżej kolendry.
Krewetki rozmroź, osusz. Rozgrzej oliwę i smaż krewetki przez minutę. Dopraw solą i pieprzem. Przełóż do potrawki. Dodaj umyte żurawiny, lekko posłodź, bo są bardzo kwaśne. Duś chwilę. Możesz dodać też suszoną żurawinę.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień