Do góry

Dania główne Przepis na:

Potrawka z fasolki konserwowej z kabanosami

Potrawka z fasolki konserwowej z kabanosami

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3004

Dodano:

Odsłon: 3897

Idealna, gdy pogoda nas nie rozpieszcza. Sycąca i rozgrzewająca. Można podawać z ryżem, ja jednak najbardziej lubię ją konsumować w towarzystwie świeżego chleba.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Podsmaż na maśle.


  2. Marchew obierz. Marchew i kabanosy pokrój w plasterki. Paprykę pokrój w cienkie paseczki. Wszystkie warzywa dołóż do cebuli.

  3. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż ok. 10 minut. Dosyp chilli, cynamon. imbir, kurkumę i kmin. Wlej mleko. Dopraw solą i pieprzem. Duś pod przykryciem przez kwadrans. Dodaj fasolkę i koncentrat pomidorowy. Podawaj na ciepło. Tuż przed podaniem można posypać posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 15 lutego 2017 Pyszne smaki <3 No i ten kumin <3 Uwielbiam smak i zapach <3

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń