Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Potrawka z królika"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
Opłucz fasolę, przełóż do dużego garnka i zalej wodą. Odstaw na całą noc. Dymkę umyj, oczyść i drobno pokrój. Podsmaż na tłuszczu powstałym po obsmażeniu królika. Następnie wrzuć odcedzoną fasolę i pomidory w zalewie. Całość podgrzej.
Do fasoli dołóż wcześniej podsmażone mięso z królika . Dodaj liść laurowy i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Rozmaryn i oregano umyj i osusz na papierowym ręczniku. Drobno posiekaj i wsyp na patelnię (odłóż trochę do dekoracji).
Wszystko dokładnie wymieszaj, podlej niewielką ilością wody i przykryj pokrywką. Duś powoli do miękkości. Danie posyp świeżymi ziołami. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.Źródło: Na żywo