Do góry

Dania główne Przepis na:

Potrawka z polędwicy sopockiej

Potrawka z polędwicy sopockiej

Autor:

Przepisów i artykułów: 237 Ocena: 6642

Dodano:

Odsłon: 11770

Przedstawiam dziś wspaniały pomysł na zagospodarowanie zbywającej nam wędliny.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Do rondla z niewielką ilością rzepakowego oleju wrzuciłam 300 g polędwicy sopockiej pokrojonej w niewielką kostkę i podsmażyłam. Po chwili dodałam 2 posiekane cebule, około 400 g pieczarek pokrojonych w plasterki, łyżeczkę mielonej słodkiej papryki, płaską łyżeczkę curry, 50 ml ciemnego sosu sojowego, odrobinę harissy (można zastąpić chilli). W razie potrzeby można podlać niewielką ilością wody. Smażyłam około 10 minut. Po tym czasie dodałam 2 pomidory pokrojone w kosteczkę. Dusiłam, aż pomidory były miękkie. Na koniec dodałam łyżkę sezamu. Potrawę należy osolić do smaku na sam koniec.
    Podałam z ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń