Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Prawdziwy gulasz węgierski. Przepis Lucyny Ćwierczakiewiczowej"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Mięso umyć, oczyścić z błon, pokroić w niewielką kostkę.
Słoninę pokroić w kostkę. Włożyć do garnka i podsmażyć pod przykryciem.
Cebule obrać, pokroić w cienkie plastry i dodać do słoniny, dusić 5 min.
Cebulę ze słoniną skropić łyżką zimnej wody, dodać słodką paprykę i chwilę mieszać. Dodać mięso, wlać trochę bulionu, tak by je niemal przykrył, i dusić pod przykryciem przez godzinę, dolewając w miarę potrzeby bulionu.
Obrać 6 kartofli, pokroić w kostkę i dodać do gulaszu.
Gotować ok. 15 min, aż ziemniaki staną się miękkie.Źródło: Życie na Gorąco Retro