Do góry

Dania główne Przepis na:

Prażonki z patelni.

Prażonki z patelni.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1066 Ocena: 11204

Dodano:

Odsłon: 759

Polecam prażonki usmażone na patelni, też są bardzo smaczne i proste w przygotowaniu.

Składniki

  • ziemniaki 3 szt.
  • buraczki 2 szt. małe
  • marchew 1 szt.
  • cebula 1 szt. duża lub 2 szt. małe
  • boczek wędzony 5 dag
  • kiełbasa śląska 1,5 kiełbaski
  • olej rzepakowy 3-4 łyżki
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Boczek i kiełbasę kroimy w plasterki. Marchew, buraczki, ziemniaki i cebulę obieramy, myjemy i kroimy w małe kawałki.

  2. Rozgrzewamy patelnię z olejem i smażymy pokrojone buraczki z marchwią i ziemniakami. Po 10-15 minutowym smażeniu dokładamy pokrojony boczek z kiełbasą.

  3. Smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem do momentu kiedy warzywa będą robiły się miękkie.

  4. Dodajemy pokrojoną w piórka cebule, doprawiamy pieprzem i solą i dusimy pod przykryciem do miękkości warzyw, warzywa nie mogą być za miękkie, najlepsze takie troszkę twardsze.

  5. Uduszone prażonki podajemy na ciepło.
    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń