Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie czekolady, z herbatnikami i mlekiem w proszku.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
Składniki
Masło rozpuszczam dodaję cukier i kakao, wlewam mleko i podgrzewam aż składniki się połączę. Tak przygotowaną czekoladę studzę.
Do zimnej czekolady dodaję mleko w proszku i miksuję razem. Następnie dodaję drobno pokruszone herbatniki i mieszam drewnianą łyżka
Formę do keksu wykładam papierem do pieczenia, przekładam przygotowaną masę, wyrównuję wierzch i wstawiam do lodówki na całą noc.
Następnego dnia wyjmuję ciasto z blaszki na deskę i kroję w dość grube plastry.