Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Prowansalski kotlet z indyka"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 82
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3325
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1167
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 82
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3325
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1167
Składniki
Mięso umyj, wytrzyj, pokrój na 4 równe plastry. Przykryj je kawałkiem folii. Mocno rozbij z obu stron. Cukinię umyj, pokrój w grubsze plasterki.
Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj go z solą, pieprzem oraz oliwą. Natrzyj tym mięso oraz plasterki cukinii. Odłóż na godzinę w chłodne miejsce. Zioła opłucz, osusz, trochę zostaw do dekoracji, resztę posiekaj.
Na płatach mięsa ułóż plasterki sera. Posyp ziołami. Złóż na pół, zepnij wykałaczkami, aby kotlety nie rozpadły się. Na patelni grillowej rozgrzej olej. Włóż przygotowane mięso oraz cukinię. Smaż ok.10 minut. Często obracaj, aby zrumieniły się równomiernie. Udekoruj resztą ziół i np. pomidorem.Źródło: Tina