Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przepis na pastylki miętowe"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 41
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 123
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 41
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 123
Składniki
Z cukru pudru, soku z cytryny, białka i olejku miętowego zagniatam gładką masę. Stolnicę oprószam cukrem pudrem i rozwałkowuję na niej masę na grubość ok. 1/2 cm. Wycinam kieliszkiem kółka i zostawiam je, żeby nieco obeschły. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Lekko studzę (zbyt ciepła rozpuści masę).
Zanurzam w niej krążki miętowe. Układam na papierze do pieczenia i zostawiam na noc do zastygnięcia. Można wcześniej posypać je kolorowymi posypkami.
35 min • Porcja 360 kcal • Koszt porcji ok. 20 gr • Przepis na 35 sztuk
Lucyna Stachowska z Czerwonej Wody z ŁabędziowaŹródło: Kobieta i życie