Do góry

Przetwory Przepis na:

Przetwory z pigwy

Przetwory z pigwy

Autor:

Przepisów i artykułów: 147 Ocena: 2395

Dodano:

Odsłon: 25170

To już moje ostatnie przetwory z pigwy gruszkowej. Jeden z najprostszych przepisów typu pigwa do herbatki pasteryzowana z cukrem.

Składniki

  • 3- 4 owoce pigwy
  • 1 łyżka cukru na mały słoik
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Należy usunąć gniazda nasienne z pigwy. następnie pokroić w paski.

  2. Układać w słoiku zasypując na przemian cukrem ok. 1 łyżka na mały słoik.

    Po kilku godzinach pojawi się sok.

    Pasteryzować ok. 10 min. , by postał dłużej.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 27 listopada 2014 Taka pigwa to doskonały dodatek do zimowej herbatki. Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń