Do góry

Desery Przepis na:

Przyprawa korzenna do pierników

Przyprawa korzenna do pierników

Autor: BOZENA14245

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 204

Dodano: 04.12.2011

Odsłon: 675

Przyprawa korzenna - widziałam sporo różnych przepisów na takie przyprawy...mój przepis pochodzi z jakiejś gazety ... i nie zawiera zbyt wiele składników..a pachnie cudownie...

Składniki

  • cynamon, 16 g
  • mielona kolendra lub kardamon, 10 g
  • gałka muszkatałowa, 8 g
  • suszona zmielona skórka pomarańczowa, 25 g
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Annuar 08 grudnia 2011 Chyba ciężko jest kupić suszoną zmieloną skórkę pomarańczową i odmierzać wszystkie przyprawy ? Przepis dla pasjonatów, to ja już wolę kupić gotową mieszankę ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń