Do góry

Przekąski Przepis na:

Przystawki z łososiem

Przystawki z łososiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 247 Ocena: 1358

Dodano:

Odsłon: 5960

Kolejna propozycja szybkiej, a jednocześnie niezwykle efektownej i pysznej przystawki.

Składniki

  • ciasto francuskie XXL
  • jajko
  • nadzienie: 200 g kremowego serka naturalnego koperek skórka z cytryny sól pieprz sok z cytryny do smaku
  • 150-200 g łososia w plastrach
  • sok z cytryny
  • 50 g czerwonego kawioru z pstrąga lub łososia
  • kilka listków karbowanej sałaty
  • natka pietruszki, lubczyk lub koperek do przybrania
> 6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Z ciasta francuskiego wycinamy ciastka o dowolnym kształcie (serduszka, gwiazdki, kwiatuszki...).
    W połowie z nich wycinamy mniejszą foremką środki.
    Ciastka bez dziurki smarujemy roztrzepanym jajkiem, nakładamy ciastko z dziurką i również smarujemy jajkiem.

    Ciastka pieczemy w 200-210 stopniach C przez 12-15 minut, aż się zarumienią.

    Gorące ciastka przekładamy na kratkę, by ostygły.

    Serek mieszamy z posiekanym koperkiem i skórką z cytryny. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Za pomocą szprycy/rękawa napełniamy ciasteczka serkiem. Na wierzchu układamy łososia zwiniętego w różyczki i przybieramy sałatą, ziołami oraz kawiorem, podajemy od razu po przygotowaniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń