Do góry

Dania główne Przepis na:

Pstrąg na ostro z grilla

Pstrąg na ostro z grilla

Autor:

Przepisów i artykułów: 249 Ocena: 2122

Dodano:

Odsłon: 3

Smaczny pomysł na "Pstrąg na ostro z grilla"

Składniki

  • 4 pstrągi
  • pęczek cebulki dymki
  • 2 średnie czerwone papryki
  • 2 małe cytryny. Marynata: 8 łyżek oliwy
  • sok wyciśnięty z jednej cytryny
  • sól
  • 1 łyżka tłuczonego czarnego pieprzu
  • 80 g natki pietruszki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ryby oczyść. Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny, solą, pieprzem i posiekaną pietruszką. Posmaruj pstrągi marynatą i odstaw na 30 minut.

  2. Dymkę i paprykę pokrój, wymieszaj i lekko posól. Napełnij nimi pstrągi. Każdą rybę połóż na kawałku folii aluminiowej i posyp resztą warzyw.

  3. Owiń folią i połóż na grillu. Piecz przez 20-30 minut. Obracaj ryby kilkakrotnie. Pod koniec ugrilluj plasterki cytryn.

    Źródło: TV14

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń