Do góry

Dania główne Przepis na:

Pstrąg na Ziołach z Patelni

Pstrąg na Ziołach z Patelni

Autor: malta14

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1394

Dodano: 01.05.2011

Odsłon: 16194

Smażony pstrąg z chrupiącą skórką, chuda ryba z dodatkiem aromatycznych ziół.

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ► Pstrągi oprószyć solą, pieprzem, skropić sokiem z cytryny i natrzeć ziołami / odstawić do lodówki na 120 minut /. ► Rybę obtoczyć w rozkłuconym jajku, na patelni rozgrzać masło i smażyć około 5 minut z każdej strony. Można na przykład podawać z warzywami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kicia1 21 maja 2011 Mniam,pstrążek i warzywka na parze czego chcieć więcej...

11 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagodka213 02 maja 2011 Pycha :) Ja bym jeszcze dodała czosnku :)

11 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

taura 01 maja 2011 dzięki za przepis, z pewnością wypróbuję

11 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń