Do góry

Dania główne Przepis na:

pstrąg z folii

pstrąg z folii

Autor: demeter

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 6

Dodano: 26.03.2010

Odsłon: 2178

Smaczne i zdrowe

Składniki

  • pstrąg, 2 sztuki
  • pietruszka, pęczek
  • sól,pieprz,tymianek,bazylia,rozmaryn
  • masło, 2 łyżki
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pstrągi oczyszczamy, odcinamy głowę i płetwy;nacieramy solą ,pieprzem, posypujemy bazylią,tymiankiem i rozmarynemzarówno na zewnątrz jak i w środku. Do środka wkładamy po 1 łyżce masła i pokrojoną drobno pietruszkę.

  2. Rybę zwijamy w folię aluminiowa tak aby miała "luz" i wstawiamy na 30 minut do nagrzanego do 190 -200 stopni C piekarnika.

  3. Po 30 minutrach odwijamy rybkę z foli i peczemy przez 10 minut aby skórka była chrupiąca.

  4. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń