Do góry

Dania główne Przepis na:

Pstrąg z koperkiem

Pstrąg z koperkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 26

Dodano:

Odsłon: 7571

szybki i smaczny sposób na rybę

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryby kupujemy w całości, sprawiamy, odcinamy płetwy i głowy,ogony zostawiamy. Dokładnie opłukujemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.

  2. Nastawiamy piekarnik na 200 stopni.

  3. Rybę solimy i posypujemy pieprzem oraz dodajemy troszkę czosnku z młynka lub granulowanego (ja wolę w młynku). Przyprawiamy na zewnątrz, jak i w środku. Nadziewamy łyżeczką rybę masłem i posiekanym koprem (może to być również pietruszka).

  4. Owijamy każdą rybę osobno w folię aluminiową i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 20 minut, po czym odwijamy ryby, tylko górną część folii posypujemy bułką tarta i polewamy roztopionym masłem z folii. Pieczemy jeszcze 10 minut.

  5. Rybę podajemy z ziemniakami, z talarkami, frytkami lub z chlebem. Wyśmienicie smakuje z surówką. Na zdjęciu surówka z kalarepy: 1 duża kalarepa, 2 marchewki średniej wielkości, łyżka oliwy, łyżeczka octu jabłkowego, do smaku sól, pieprz, szczypta cukru (opcionalnie może to byc majonez).

  6. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń