Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
domowy fast food.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 82
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3325
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1167
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 82
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3325
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1167
Składniki
Mieso pokroic w paski lub w wieksza kostke, dodac do niego sol, pieprz, papryke i oregano, wymieszac rekoma. Zalac je mlekiem, wymieszac i odstawic w chlodne miejsce na ok 2 godziny. Po tym czasie usmazyc je na rumiano.
Make wsypac do miski, dodac sol, wymieszac. Dodac wode i olej, zagniesc ciasto. Podzielic je na 4- 5 czesci, kazda uformowac w kule, rozwalkowac na ksztalt okraglego placka. Teflonowa patelnie rozgrzac, placki smazyc (bez tluszczu) z kazdej strony po ok 30 sekund.
Ulozyc je jedna na drugiej i zawinac w wilgotna scierke, aby byly miekkie i elastyczne. Gotowy placek ukozyc na folii aluminiowej, posmarowac sosem majonezowym, na to polozyc salate, potem mieso, ogorki, pomidorka, polac ketchupem i zwinac. Smacznego :-)