Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ptasie mleczko"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
Składniki
Żelatynę rozpuścić w 1/2 litra wody, podzielić na 3 części i schłodzić.
Przygotować masę 1: 3 żółtka utrzeć z 3 łyżkami cukru, dodać pianę z 2 białek i jedną część żelatyny.
Masa 2: przygotować tak jak 1, tylko dodać 3 łyżki kakao. Masa 3: śmietankę ubić z 3 łyżkami cukru i cukrem waniliowym, dodać pianę z 2 białek i ostatnią część żelatyny.
Na spód małej blaszki wylać masę 1 i schładzać, aż zgęstnieje. Następnie wyłożyć masę 2, również schłodzić.
Powtórzyć to samo z masą 3. Przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu. Gdy zacznie tężeć, nałożyć ją na wierzch. Całość znów schłodzić.Źródło: Twoje Imperium