Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pucharek malinowo-rumowy"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 130
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 130
Składniki
Maliny oczyść. 15 dag owoców włóż do rondelka, wlej rum i przypraw cukrem pudrem do smaku. Duś mieszając, do chwili, aż owoce się usmażą, zgęstnieją i nabiorą konsystencji konfitur. Ostudź.
Dwa biszkopty pokrusz, wsyp do 2 pucharków. Nakryj usmażonymi malinami, posyp połową odłożonych malin. Kawę zaparz w łyżce wrzątku, ostudź. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Wlej kawę i wymieszaj.
Przełóż krem do szprycerki piekarniczej i dekoracyjnie wyciśnij do pucharków. Udekoruj pozostałymi biszkoptami oraz malinami. Podaj schłodzone.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna</strong>Źródło: Relaks