Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pudding chlebowy Ewy Chodakowskiej"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Rodzynki zalewamy rumem i odstawiamy. Pieczywo smarujemy masłem z jednej strony i układamy w formie. Dodajemy część odcedzonych rodzynek. Posypujemy cynamonem i startą skórką pomarańczową. Przekładamy w foremce kolejną warstwę i kolejną.
Mleko mieszamy z jajkami, cukrem i miąższem z wanilii. Górną warstwę posypujemy jak do tej pory. Całość zalewamy masą z jajkami i cukrem.
Wkładamy na 25 minut do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C. Podajemy z lodami.Źródło: Tele Tydzień