Do góry

Desery Przepis na:

Pudrowane biszkopty z masą krówkową.

Pudrowane biszkopty z masą krówkową.

Autor:

Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 7690

Dodano:

Odsłon: 17595

Bardzo smaczne biszkopciki, takie zwykłe ze słodką skorupką, można zajadać same do kawy lub herbaty, lub przełożyć ulubionym kremem lub dżemem.

Składniki

  • 4 jajka
  • 5 łyżek drobnego cukru
  • 4 łyżki mąki pszennej tortowej
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • 1 mała płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • dodatkowo: 3 łyżki cukru pudru
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. W jednej miseczce ubijamy do białości żółtka z cukrem, w drugiej białka na sztywno. Do masy żółtkowej dodajemy białka, delikatnie mieszamy, następnie przesiewamy obie mąki i proszek do pieczenia i też mieszamy. Ciasto wkładamy do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką i na blaszkę wyłożoną papierem wyciskamy podłużne ciasteczka. Biszkopciki przed pieczeniem posypujemy przesiewanym cukrem pudrem.

  2. Wstawiamy do piekarnika na 15 minut i pieczemy w 170 stopniach, na złoty kolor.

  3. Mi została połowa puszki masy krówkowej, więc część ciasteczek przełożyłam właśnie nią. Tak więc : 200 g masy krówkowej,
    100 g masła prawdziwego.
    Na krem ucieramy masło na puch, dodajemy krem krówkowy nadal ucierając, gotową masą dekorujemy ciasteczka.
    Z tej porcji wyszło mi 36 pojedynczych biszkopcików, z tego kilka przekładanych masą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń