Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pulki ze śledziami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Filety śledziowe mocz 3–4 godziny, kilkakrotnie zmieniając wodę w tym czasie. Potem wyjmij je i dobrze osusz.
Ziemniaki starannie wyszoruj albo obierz cienko ze skórki. Ugotuj do miękkości w lekko posolonej wodzie.
Jabłka umyj, oczyść z pestek, miąższ wraz ze skórką grubo zetrzyj (by nie ściemniał, możesz go skropić sokiem z cytryny). Starte jabłka wymieszaj ze śmietaną. Przypraw do smaku.
Ziemniaki odcedź, ułóż na talerzach i obłóż kawałeczkami masła. Obok połóż filety śledziowe. Polej całość sosem z jabłek i śmietany. Przed podaniem danie udekoruj gałązkami koperku oraz startą rzodkiewką i ogórkiem.Źródło: Tina