Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam pulpeciki skąpane w śmietanowym sosie koperkowym. Tym razem postanowiłam połączyć dwa rodzaje mięsa i odmienić odrobinę klasyczny sos dodając mu pikanterii. Pulpeciki są delikatne, soczyste, a wyrazisty sos dodatkowo rozpieszcza kubki smakowe.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 39
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 101
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 39
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 101
Składniki
Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy ją delikatnie na oleju rzepakowym, a następnie studzimy. Pierś z kurczaka i szynkę mielimy w maszynce, dodajemy jajko, namoczoną w mleku bułkę i podsmażoną cebulkę. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem. Z powstałego farszu formujemy kotleciki, obtaczamy je w mące i wkładamy do gotującego się bulionu na około 20 minut. Po tym czasie wyciągamy pulpeciki, a do bulionu dodajemy zahartowaną śmietanę wymieszaną z mąką i wasabi, a także posiekany koperek, chili, sól oraz pieprz. Wszystko zagotowujemy, a do powstałego sosu wkładamy pulpeciki i gotujemy jeszcze przez chwilę na małym ogniu.
Pulpeciki podajemy z ulubionymi dodatkami. Polecam kaszę bulgur oraz surówkę z pora, marchewki i jabłka ;) Życzę smacznego! :)