Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są delikatne i bardzo smaczne. Sos pomidorowy podnosi jeszcze ich smak.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1822
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1822
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Udka ugotować do miękkości z dodatkiem soli, liścia laurowego i ziela angielskiego. Obrać z kości i skóry. Zmielić. Przełożyć do miski, dodać starą kapustę pekińską, tartą bułkę, jajko i przyprawy. Formować niewielkie pulpety. Każdy obtoczyć w mące. Zagotować wodę z dodatkiem soli i liścia laurowego. Delikatnie wkładać pulpety i gotować na średnim ogniu przez 8 minut. Wyjąć łyżką cedzakową.
Sos: Rosół lub bulion zagotować. Koncentrat rozmieszać ze śmietanką. Połączyć. Na końcu dodać serki topione i mieszać do rozpuszczenia.