Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety drobiowe z dodatkiem kapusty pekińskiej :

Pulpety drobiowe z dodatkiem kapusty pekińskiej :

Autor:

Przepisów i artykułów: 204 Ocena: 1377

Dodano:

Odsłon: 977

Są delikatne i bardzo smaczne. Sos pomidorowy podnosi jeszcze ich smak.

Składniki

  • 3 udka z kurczaka
  • 3/4 szklanki startej kapusty pekińskiej
  • 1 całe jajko
  • 3 łyżki tartej bułki
  • sól, pieprz i słodka papryka do smaku
  • mąka do obtoczenia pulpetów
  • Sos:
  • 1 szklanka rosołu lub bulionu
  • 1 łyżka koncentratu 30%
  • 2 topione serki o smaku śmietankowym tzw. "trójkąciki"
  • 2 łyżki śmietanki
  • sól i pieprz
1-2 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie



  1. Udka ugotować do miękkości z dodatkiem soli, liścia laurowego i ziela angielskiego.
    Obrać z kości i skóry. Zmielić.
    Przełożyć do miski, dodać starą kapustę pekińską, tartą bułkę, jajko i przyprawy.
    Formować niewielkie pulpety. Każdy obtoczyć w mące.
    Zagotować wodę z dodatkiem soli i liścia laurowego. Delikatnie wkładać pulpety i gotować na średnim ogniu przez 8 minut.
    Wyjąć łyżką cedzakową.

  2. Sos:

    Rosół lub bulion zagotować. Koncentrat rozmieszać ze śmietanką. Połączyć.
    Na końcu dodać serki topione i mieszać do rozpuszczenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń