Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki dietetyczny krem z pulpetami.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
Składniki
Obrane i pokrojone warzywa ,seler,marchew,pietruszki,pora zalać wodą i gotować 15min. Zblendować doprawić śmietanką solą i pieprzem do smaku.
Łopatkę zmielić,dodać pokrojoną cebulkę z bąkami,papryczkę chili,sól,pieprz i jajko. Masę mięsną dobrze wyrobić. Formować małe pulpety,obtoczyć w mące i wrzucać na gotującą wodę. Pulpety ugotowałam osobno,by zniwelować tłuszcz z mięsa. Gotować 10min. Ugotowane przełożyć do kremu selerowo-pietruszkowego. Zagotować i gotowe.
Smacznego życzę!