Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety w sosie koperkowym

Pulpety w sosie koperkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2270 Ocena: 14152

Dodano:

Odsłon: 1212

Tym razem wołowina w roli głównej, smaczne danie na obiad.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie pulpetów:
    Mięso zmielić dwa razy razem ze słoniną i ziemniakiem. Dodać mąkę, przyprawy do smaku i wyrobić dokładnie masę. Formować pulpety, włożyć do gotującej , osolonej wody i gotować do momentu wypłynięcia ich na powierzchnię.
    Wykonanie sosu:
    Z mąki i połowy masła zrobić zasmażkę, podlać zimnym rosołem i zagotować. Na pozostałym maśle udusić koperek, połączyć z zasmażką. Zagotować, przyprawić do smaku, podprawić śmietaną. Po czym włożyć przegotowane wcześniej pulpety i odstawić z ognia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń