Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety w sosie własnym.

Pulpety w sosie własnym.

Autor: balbinka568

Przepisów i artykułów: 121 Ocena: 1545

Dodano: 28.03.2018

Odsłon: 586

Pulpety to pomysł na szybki i sycący obiad dla całej rodziny.

Składniki

  • - Łopatka mielona - 0,5 kg
  • - Cebula - 1 szt
  • - Jajko - 1 szt
  • - Mąka pszenna
  • - Olej
  • - Pieprz, sól, majeranek
  • - Jarski wywar z jarzyn - 1l
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać i drobno pokroić. Podsmażyć na palni.
    Mięso przełożyć do miski, dodać podsmażoną cebulkę, jajko i przyprawy. Dokładnie wymieszać.
    Formować pulpety i obtaczać w mące. Podsmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
    Następnie przygotować wywar jarski, zagęścić mąką i wrzucić podsmażone pulpety.
    Gotować około 30 minut.
    Można podbić śmietaną.
    Podawać z ziemniakami lub ryżem i ulubioną surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń