Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
są uniwersalne mozemy je podawać zarówno z zniemniaczkami jak i ryżem czy makaronem wszystko zależy od upodobań i od tego co akurat mamy pod ręką:)
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 91
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3330
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1178
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 91
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3330
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1178
Składniki
cebule pokroic w drobną kostkę; namoczyć bułkę w mleku i odcisnąć; mięso wymieszać z bułką, natką, podsmażoną cebulą, i przyprawami. zagotowac niedużo wody osolić, i z mięsnej masy formowac okrągłe pulpeciki i rzucać na wrzątek; gotować około 3 minut.w rondelku rozpuscić masło, dodac mąkę pszenną i 1 łyżkę ziemniaczanej i mieszać cały czas dolewając wywar z gotowania pupletów i śmietanę . zdjąć z ognia doprawić solą cukrem sokiem z cytryny i chrzanem. SMACZNEGO