Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety z pietruszką

Pulpety z pietruszką

Autor:

Przepisów i artykułów: 184 Ocena: 2526

Dodano:

Odsłon: 1832

Bardzo smaczne i zdrowe pulpety z dodatkiem świeżej wiosennej natki pietruszki

Składniki

  • 0,5kg mięsa mielonego
  • 2 dymki
  • 2 jajka
  • bułka namoczona w mleku
  • majeranek
  • pieprz
  • sól
  • bułka tarta
  • większy pęczek natki pietruszki
  • Zioła prowansalskie
  • 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso wkładamy do miski, dodajemy przyprawy, wbijamy jajka dodajemy bułkę namoczona w mleku.
    Siekamy drobno dymki i natkę pietruszki dodajemy do mięsa.
    Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy pulpety.

  2. Na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju obsmarzamy na rumiano.

  3. Następnie przekładamy do garnka ciasno układając. Zalewamy wodą aż do zanurzenia całości.
    Dusimy na wolnym ogniu dodając majeranek pieprz i sól do smaku. Na koniec zaprawiamy niewielką ilością mąki ziemniaczanej aż do uzyskania gestego sosu.
    Podajemy z ziemniakami bądź kaszą zależne od upodobań.
    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń