Do góry

Dodatki Przepis na:

Puree z manioku i sera pleśniowego

Puree z manioku i sera pleśniowego

Autor:

Przepisów i artykułów: 1897 Ocena: 43456

Dodano:

Odsłon: 414

Jakiś czas temu napotkaliśmy na maniok, troszkę poczytaliśmy, poszperaliśmy. Sam w swoim smaku jest mdły, więc trzeba go dobrze przyprawić. Świetnie komponuje się z serem pleśniowym, i tę wersję Wam proponujemy.

Składniki

  • 700-800 g bulw manioku
  • 100 g niebieskiego sera pleśniowego (lazur)
  • 1/2 szklanki mleka
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Bulwy manioku obieramy podobnie jak ananasa. Środek również wykrawamy, gdyż jest łykowaty. Następnie kroimy na 2-3 cm kawałki i gotujemy do miękkości (około 20 min). Odcedzamy, dodajemy pokruszony ser, mleko i chwilę razem dusimy na małym ogniu (do rozpuszczenia sera). Zestawiamy z ognia i blendujemy na jednolitą masę. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Obserwator 11 kwietnia Musze jeszcze spróbować w innej odsłonie. Ciekawy smak i konsystencja. Znając inwencję autora, poznamy jeszcze inne potrawy gdzie w roli głównej maniok. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bryssska 11 kwietnia Wygląda pysznie, ale nie znam i chyba się będę musiała zagłębić co nie co w lekturze ;-))) Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 11 kwietnia Hmm..ciekawe i chętnie wproszę się do Ciebie:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 11 kwietnia Znowu coś nowego i ciekawego. Arek a gdzie kupiłeś maniok? Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń