Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakiś czas temu napotkaliśmy na maniok, troszkę poczytaliśmy, poszperaliśmy. Sam w swoim smaku jest mdły, więc trzeba go dobrze przyprawić. Świetnie komponuje się z serem pleśniowym, i tę wersję Wam proponujemy.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
Bulwy manioku obieramy podobnie jak ananasa. Środek również wykrawamy, gdyż jest łykowaty. Następnie kroimy na 2-3 cm kawałki i gotujemy do miękkości (około 20 min). Odcedzamy, dodajemy pokruszony ser, mleko i chwilę razem dusimy na małym ogniu (do rozpuszczenia sera). Zestawiamy z ognia i blendujemy na jednolitą masę. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.