Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Puszysta rolada"
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem i wanilią z dodatkiem 60 ml wody. Białka ubić ze szczyptą soli i połączyć z żółtkami, porcjami dodawać przesianą mąkę, skrobię, proszek, orzechy, sok, delikatnie wymieszać. Wylać na blachę spryskaną olejem i wyłożoną papierem.
Ciasto piec 12 min w temp. 180oC. Wystudzić, przełożyć na ściereczkę obsypaną cukrem, ściągnąć papier, rozsmarować krem przygotowany z ubitej z cukrem śmietanki wymieszanej z serkiem, rozłożyć obrane banany, zwinąć roladę, schłodzić.
Roladę możesz udekorować kremem, cukrem pudrem, kakao albo posiekanymi orzechami. Przed podaniem należy dobrze schłodzić.
ok. 25 min plus chłodzenie.Źródło: Twoje Imperium