Do góry

Śniadania Przepis na:

Puszysty omlet z jogurtem naturalnym, bananem i kiwi

Puszysty omlet z jogurtem naturalnym, bananem i kiwi

Autor:

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 92

Dodano:

Odsłon: 3957

Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"

Składniki

  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego
  • 1 banan
  • 1 kiwi
  • kilka kropel oleju rzepakowego rafinowanego
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Oddziel żółtka od białek. Utrzyj żółtka z brązowym cukrem, cukrem wanilinowym i proszkiem do pieczenia na gładką masę.

  2. W osobnej misce ubij pianę z białek, aż będzie sztywna. Powoli dodawaj pianę i delikatnie mieszaj z utartymi żółtkami.

  3. Wlej masę na rozgrzaną patelnię z olejem rzepakowym i smaż na wolnym ogniu przez 1,5 minuty. Obróć na drugą stronę i smaż jeszcze przez minutę

  4. Obierz i pokrój owoce. Posmaruj omlet gęstym jogurtem naturalnym, a na wierzchu udekoruj owocami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń