Do góry

Desery Przepis na:

Puszysty sernik

Puszysty sernik

Autor: Justitako

Przepisów i artykułów: 191 Ocena: 1382

Dodano: 01.01.2017

Odsłon: 10620

Puszysty sernik

Składniki

  • 1,5 kg sera z wiaderka
  • 1 kostka masła + 1/3 kostki masła na spód
  • 10 jajek
  • szklanka cukru
  • 1 budyń śmietankowy
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • sok wyciśnięty z połowy cytryny
  • duża paczka herbatników
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno.
    Masło, żółtka, cukier, ser, budyń w proszku, mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny wymieszać mikserem.
    Do masy dodać ubite białka i wymieszać za pomocą łyżki.
    Masę wylać na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną pokruszonymi herbatnikami wymieszanymi z masłem.
    Piec 60 min w 180 stopniach.
    Po upieczeniu pozostawić 10 min w wyłączonym piekarniku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń