Do góry

Desery Przepis na:

Pychotka

Pychotka

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 225

Dodano:

Odsłon: 28678

można zrobić drugą wersje, nie przecinać biszkoptu tylko dać na niego masę budyniową,śmietanę,tężejącą czerwoną galaretkę

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z dwóch szkl. mleka odlewamy 1/2 szkl. i w nim rozpuszczamy budyń,resztę mleka zagotować z cukrem i wlać do niego rozpuszczony budyń.Zimny budyń ucieramy z masłem.Śnieżkę ubijamy w 1 szkl.mleka,pod koniec ubijania wlewamy tężejącą zieloną galaretkę,którą rozpuszczamy w 1 szkl. wrzącej wody.Czerwoną galaretkę rozpuszczamy w 0,75l wrzącej wody.

  2. Biszkopt przekroić na pół.Na jedną połówkę wyłożyć masę budyniową,trochę masy zostawić na górę placka,na masę budyniową dajemy ubitą śnieżkę i przykrywamy drugą połową biszkoptu.Górę biszkoptu smarujemy masą budyniową,posypujemy wiórkami czekolady i zalewamy tężejącą galaretką.Zamiast czekolady można dać owoce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pusieczek2 10 maja 2010 wszystkie ciasta piekę w foremce 34X22,dziękuje za miłe opinie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fooksik 02 maja 2010 Wygląda świetnie!!!
Zapewne podrasuję owocami sezonowymi.
Na pierwszy rzut : truskawki.
Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Gruba-dynia 02 maja 2010 Witam!
Ciacho wygląda nader apetycznie, chętnie wypróbuję. Na jaką blachę wystarczają podane proporcje?
Pozdrawiam :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń