Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczny placek na zimno.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Galaretki cytrynowe rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody i pozostawić do wystygnięcia. Zaś galaretki różnego koloru rozpuścić w 1 szklance gorącej wody każdą osobno i pozostawić do całkowitego stężenia, a potem pokroić w kostkę.
Śnieżki ubić w 2 szklankach zimnego mleka na sztywną i jednolitą masę, dodać cukier puder, dodawać po łyżce twaróg cały czas miksując. Dodać tężejącą galaretkę cytrynową i zmiksować, aby utworzyła się jednolita masa. Na koniec dodać różno kolorowe galaretki pokrojone w kostkę i delikatnie wymieszać łyżką. Przełożyć na blaszkę o wymiarach 35 x 25.
Ja jeszcze dodatkowo wyłożyłam na spód i wierzch herbatniki i polałam rozpuszczoną czekoladą mleczną, ale i bez tego pianka jest pyszna. SMACZNEGO!!!