Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna pizza prawie jak w pizza hut
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1184
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1184
Składniki
podgrzej w rondelku lub garnku mleko NIE MOŻE BYĆ GORĄCE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wyłuż na stolnice lub stół : mąke , drożdże ,cukier, sól,masło oliwę i zagnieć je razem. Podczas zagniatania stopniowo dolewaj mleka do ciasta. Ugniatana masa "wciąga" mleko i staje sie coraz bardziej elastyczna. Zagniataj ciasto do momentu aż stanie sie gładkie miękkie i elastyczne. Włuż je do miski i odstaw w ciepłe miejsce na 30 min (ciasto musi urosnąć) Wyłuż blachę papierem ułuż ciasto na blaszce i rozprowadź palcami tak by równo pokrywały całą powierzchnie Posmaruj ciasto koncentratem pomidorowym i posyp startym żółtym ser Tak przygotowaną pizze włóż do piekarnika i piecz około 20 min w temperaturze180 stopni. Pizze z większą iloźcią składników należy piec około 30 lub 40 min UWAGA!!!MOŻNA OCZYWIŚCIE DODAĆ SKŁADNIKI TAKIE JAK POMIDOR,SALAMI ITP.