Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pyszna szynka z warzywami po chłopsku"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Składniki
Szynkę umyć, osuszyć. Skórkę lekko ponacinać na krzyż. Mięso natrzeć solą, pieprzem, kminkiem i roztartym czosnkiem. Włoszczyznę obrać, umyć i pokroić na kawałki.
Cebule obrać i pokroić na plasterki. Smalec rozgrzać w brytfannie, obsmażyć na nim mięso kilka minut tak, by podpiekło się ze wszystkich stron.
Piec 30 minut w temp. 220 st.C. Zmniejszyć temp. do 170 st. C, uzupełnić wodę, dodać cebulę. Piec jeszcze godzinę. Włożyć obrane i pokrojone ziemniaki. Znów piec 30 minut. Podawać razem z upieczonymi warzywami.Źródło: Twoje Imperium