Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś nabraliśmy ochoty na tradycyjne ziemniaczane pyzy faszerowane mięsem mielonym. Danie nieco pracochłonne, ale warto poświęcić na nie chwilę czasu, ponieważ efekt końcowy jest pyszny i sycący. Pamiętacie to danie?
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1562
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 101
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 69
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 58
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1562
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 101
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 69
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 58
Składniki
Ziemniaki mielimy w maszynce do mięsa lub przeciskamy przez praskę, dodajemy mąkę ziemniaczaną, jajko, sól i zagniatamy ciasto. Cebulkę kroimy i smażmy na oleju, po czym dodajemy do surowego mięsa, przyprawiamy solą, pieprzem i dokładnie mieszamy. Dłonią oprószoną mąką nabieramy porcje wielkości orzecha włoskiego, przypłaszczamy je tak, aby powstał mały placek, a następnie umieszczamy na środku farsz mięsny i zlepiamy, nadając kluskom kształt kulki. Gotujemy w osolonej wodzie. Wyjmujemy łyżką cedzakową, 5 min. po tym jak wypłyną na powierzchnię. Po ugotowaniu pyzy okraszamy smalczykiem ze skwarkami lub przyrumienioną cebulką.