Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
doskonala zupa z pelnego peczaku (kasza pelna nie mielona, czy tez kruszona), znakomita dla zoladka, smaczna i aromatyczna
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
wrzucic szkielet na zimna wode , zagotowac na wolnym ogniu aby pyrkal tak jak sie gotuje rosol, dodac listki laurowe, ziele angielskie, warzywa, po ok 5 minutach dodac 4 lyzki kaszy zamieszac i gotowac do miekkosci, dodac pokrojone w kostke ziemniaki, dodac sol i pieprz do smaku, pod koniec gotowania dodac sprasowany czosnek i przesmazona na lekko zloty kolor cebulke pokrojona w kosteczke, na sam koniec dodac 1 lyzke smietany (do smietany dodac gorocy wyawar z zupy tak wymieszac aby sie nie zwazyla),zupa gotowa, wystarczy dodac kopru wymieszac i podawac na stol.jezeli gotujeszw wiekszym garnku na wicej osob na. 5,6, 7 czy 10 zawsze dodaj tyle kaszy ile osob bedzie ja spozywac. pycha -gwarantuje ze bedzie smakowc- smaczna , zdrowa,aromatyczna.