Do góry

Dania główne Przepis na:

"Polędwiczki drobiowe" w sosie własnym

Polędwiczki drobiowe w sosie własnym

Autor:

Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 4124

Dodano:

Odsłon: 17347

Zazwyczaj dodawałam odkrojone polędwiczki z piersi kurczaka do zup,ale tym razem postanowiłam zrobić z nich drugie(delikatne) danie... Eksperyment udany ;-)

Składniki

  • ok 0,5 kg polędwiczek drobiowych
  • natka
  • 1 cebula
  • olej,sól,pieprz,mąka
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Polędwiczki umyć i osuszyć.Delikatnie rozbić,posolić i obtoczyć w mące.Na patelni rozgrzać tłuszcz i obsmażyć mięso "raz,dwa,pięć" po obu stronach.Cebulę pokroić w piórka i przesmażyć na tłuszczu ze smażenia mięsa,dodać posiekaną natkę.Wsypać 2 łyżki mąki,wymieszać i podlać wodą.Włożyć podsmażone polędwiczki,doprawić solą i pieprzem.Dusić ok 25 min.Podawać z młodymi ziemniaczkami,ryżem lub makaronem.

  2. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń