Do góry

Desery Przepis na:

"Sernik szybkościowy"

Sernik szybkościowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 49

Dodano:

Odsłon: 1014

Sernik ten jest szczególny, ponieważ zawsze się udaje ;-)

Składniki

  • 75 dkg twarogu
  • 25 dkg ugotowanych ziemniaków
  • 15 dkg margaryny
  • 35 dkg cukru
  • 6 jaj
  • rodzynki
5-6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Twaróg i ziemniaki mielimy 3 krotnie, najlepiej starą babciną metodą, czyli maszynką do mielenia mięsa.

  2. Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami.

  3. Białka ubić na sztywna pianę i wszystko wymieszać ,dodając przepłukane rodzynki.
    (Dobrze jest na kilka minut zalać rodzynki wrzątkiem aby napęczniały)

  4. Masę wyłożyć na blasze lub tortownicy wysmarowanej margaryną lub papierze piekarniczym i piec w nagrzanym piekarniku 180 * około 40 min.
    Życzę smacznego.

    P.S. Sernik można polać polewą czekoladową lub posypać kokosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń