Do góry

Desery Przepis na:

Rabarbarowy ekspres

Przepis dnia 2011-05-07
Rabarbarowy ekspres

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 381

Dodano:

Odsłon: 20772

Błyskawiczne i proste w przygotowaniu ciasto z rabarbarem:)

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Białka ubij na sztywną pianę. Stopniowo dodawaj cukier, potem żółtka. Dodaj olej i zmiksuj.

  2. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i aromat waniliowy. Wymieszaj. Na koniec dodaj pokrojony rabarbar.

  3. Piec godzinę w 170 stopniach z termoobiegiem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

zapach_lawendy 08 maja 2011 To prawda - zapomniałam dodać, że ciasto z wierzchu posypujemy cukrem pudrem, ale samego rabarbaru bezpośrednio przed wrzuceniem do ciasta nie posypuję cukrem:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

izabelaxD 08 maja 2011 Jest chyba posypany cukrem pudrem. Tak widać przynajmniej ;)
Ale ładnie wygląda :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

zapach_lawendy 08 maja 2011 rabarbaru nie posypuje cukrem, a blaszke miałam mała 24x24 cm

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagoda114 07 maja 2011 Do ulubionych i napewno wypróbuję, bo lubię takie proste ciasta:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tajra 06 maja 2011 Super ciacho, kiedyś robiłam coś podobnego ale nie mogę znaleźć teraz przepisu bo nie wiem, w której to było gazetce. Możesz napisać na jaką blaszkę jest to ciasto, może być 25x37cm?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

karolciaa 06 maja 2011 Lubię takie proste ciasta :) Do ulubionych!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 06 maja 2011 Czy rabarbar przed dodaniem do ciasta posypujesz cukrem?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń