Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie jabłek i rabarbaru jest ponadczasowe :)
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę i dodajemy sodę oczyszczoną. Następnie dodajemy jajka i jogurt. Mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy. Wrzucamy jabłka i rabarbar i ponownie mieszamy. Solimy.
Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką kładziemy niewielkie placuszki. Smażymy je z obu stron na złoto.
Jogurtowo-rabarbarowo-jabłkowe racuchy podajemy posypane cukrem pudrem. Smacznego!!!